Ronde van Lombardije

  • "Toen schiep God de fiets, zodat de mens er een instrument van kon maken om te ploeteren en te jubelen tijdens de zware reis van het leven" (Bruno Raschi)
  • 4-daagse wielerreis-op-maat vanaf 20 personen
  • beste tijd: september
  • zwaarte: in totaal 260 km, verdeeld over 2 rondritten
  • doelgroep: racefiets met bergverzet
  • accommodatie: hotel
  • prijs: € 450,- bij minimaal 20 deelnemers

Heb jij al meerdere klassiekers op je palmares, maar ontbreekt de Ronde van Lombardije nog? Dan wordt het tijd voor een lang weekend in Como met je clubgenoten voor ‘de Klassieker van de vallende bladeren’. Vele bekende namen gingen je reeds voor…..

Waan je een dag in het spoor van de profs. Bijt je stuk op de 14% naar het kerkje van Madonna del Ghisallo (725 m) waar traditiegetrouw de klokken van de kapel worden geluid wanneer de renners passeren. Vecht je vervolgens naar boven op de muur van Sormano (1124 m): weliswaar een korte klim van slechts 1,92 km lang, maar met een gemiddelde stijging van 17%, met uitschieters naar 27%.

Programma

Dag 1: reisdag naar Como
Dag 2: rondrit Como (70 km / 2500 hm)
Met bezoek aan de kapel van Madonna di Ghisallo en het Museo del Ciclismo. Madonna del Ghisallo is officieel uitgeroepen tot beschermheilige van de wielrenners. De kapel herbergt een mooie verzameling attributen van bekende renners zoals fietsen van o.a. Merkx en Coppi.
Dag 3: Ronde van Lombardije (190 km / 5000 hm)
De dag van de ‘La Classica delle foglie morte’. Voor een verkorte versie van 120 km steek je halverwege met een pont het meer over, terug naar Como.
Dag 4: reisdag vanaf Como
Vertrek na ontbijt

Bijzonderheden

Inclusief
3 overnachtingen op basis van tweepersoonskamer Halfpension vanaf ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 4 Reisbegeleiding GPS-tracks Volgwagen (snacks, pechhulp) Veilige stalling voor je fiets Toeristenbelasting
Exclusief
Vervoer naar/van bestemming diner op dag 1 Overige maaltijden en drank Bijdrage garantiefonds € 15,- per boeking Reis- en annuleringsverzekering
Optioneel
Fietsvervoer naar/van bestemming (meerprijs € 50,-) Toeslag eenpersoons kamer (meerprijs € 75,-) Deze reis wordt aangeboden als reis-op-maat en kan dus worden aangepast aan jouw wensen
fietsavontuur.net