Reis op maat: Klassiekers in de Benelux

  • 8 daagse reis op maat vanaf 10 personen
  • beste tijd: mei t/m september
  • zwaarte: 70 – 110 km per dag, 971 – 1530 hoogtemeters per dag
  • 3 etappes en 3 rondritten
  • doelgroep: wielrenners
  • accommodatie: hotels
  • verzorging: 7 x ontbijt, 4 x diner, 6 x fourage
  • prijsindicatie: ± € 990,- per persoon bij 10 deelnemers

Wielerreis vol kuitenbijters

Dicht bij huis kun je je aardig uitleven op de klimmetjes van de eendaagse klassiekers. Fietsavontuur.net stelde een week samen door de Benelux met onderweg wat kuitenbijters uit de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Rondritten en etappes wisselen elkaar af, waardoor je telkens twee nachten in hetzelfde hotel slaapt. Eventueel kun je dus een rustdag plannen. Maar wie wil dat nou als al die mooie hellingen op je liggen te wachten?

Welke hellingen komen we tegen onderweg?

De Cauberg is de bekendste helling in Limburg, maar de Camerig is een stukje lastiger. Met een aantal heuse haarspeldbochten in het bos is dat de enige klim in de reis die een beetje op een col lijkt. In de Belgische Ardennen kun je je uitleven op o.a de Redoute, de Wanne en de Stockeu. Op weg naar Luxemburg komen we minder klinkende namen tegen, maar is het fietsen niet minder fraai. We hebben gekozen voor rustige fietsweggetjes met mooie vergezichten.

Een goed verzorgde reis op maat

De reis start in Valkenburg en eindigt -via Stavelot en Bastogne- in Luxemburg-stad. De overnachtingen vinden plaats in comfortabele fietsvriendelijke hotels, waar het diner op de dag van  aankomst is inbegrepen. Op de dagen van de rondritten kies je zelf een restaurant. Onderweg is er een volgwagen voor pechhulp, fourage en bagagevervoer.  Naar wens kan deze reis ingekort of uitgebreid worden. Zo zijn ook een (lang) weekend, een midweek of zelfs een 12 daagse een mogelijkheid. We horen graag hoe we je van dienst kunnen zijn.

programma

dag 1: reisdag naar Valkenburg
Autorit of treinreis. Vanaf Utrecht is de afstand 185 km. Welkomstdiner.
dag 2: rondrit Valkenburg (99 km – 1530 hm)
Vandaag staat in het teken van de Amstel Gold Race. Onderweg: de Cauberg, de Wolfsberg, Loorberg, Schweiberg, Gemmenich, Vijlenerbos, Eperheide, Gulpenerberg, Kruisberg, Eijserweg, Vrakelberg en Sibbergrubbe. Echte haarspeldbochten zijn er op de Camerig en je bereikt op 323m hoogte het Drielandenpunt. De route is op diverse plaatsen in te korten.
dag 3: etappe Valkenburg – Luik – Stavelot (111 km – 1048 hm)
Tot Luik volgen we de (vlakke) Maasroute, dat zijn de eerste 42 km/200hm. Daarna volgen we de rivier de Ambleve en wordt het wat heuvelachtiger. Klimliefhebbers kunnen nog wat extra hoogtemeters maken met de Chambralles (gemiddeld 9%) en de Redoute (stukje 21%). Diner.
dag 4: rondrit Stavelot (70 km – 1289 hm)
Vandaag een dag met diverse beklimmingen uit Luik-Bastenaken-Luik: Cote du Pont, Cote de Bellevaux, Cote de la Ferme Libert en Cote du Rosier. Liefhebbers rijden nog een extra lusje via de Cote de Aisomont, de Wanne en de Stockeu (225 extra hm in 6 km).
dag 5: etappe Stavelot – Bastogne (73 km – 1252 hm)
Een dag vol kuitenbijters, waaronder de Col de Haussire. Mooie afdaling naar La Roche, een stadje aan de oever van de Ourthe en een prima plek voor een stop op het terras. Daarna terug op hoogte via de Cote de la Roche en Ardennen (3 km lengte – gemiddeld iets meer dan 6%). Onderweg naar Bastogne tref je ook nog de Cote du Barrage de Nisramont en de Cote de Herlinval-Warempage. Gezamenlijk diner.
dag 6: rondrit Bastogne (97 km – 1440 hm)
Eerst vlak naar Houffalize en, even verderop, de brouwerij van La Chouffe. Dan duiken we Luxemburg in en is het terrein meer geaccidenteerd. Kleine weggetjes tussen de velden kenmerken de route van vandaag.
dag 7: etappe Bastogne – Luxemburg (88 km – 971 hm)
De etappe gaat deels over oude spoorlijnen, voert dwars door het natuurgebied van Winseler, gaat over slingerwegen de hoogte in en volgt later de oevers van de rivier de Alzette. Je doorkruist landelijk gebied met weilanden en boomgaarden; hier en daar een kasteel en mooie vergezichten. In tegenstelling tot de ‘ruige’ Ardennen fiets je hier door lieflijk heuvelland. Afscheidsdiner.
dag 8: reisdag vanaf Luxemburg
Vertrek na ontbijt. Eventueel trein terug naar Valkenburg.

bijzonderheden


Inclusief

7 overnachtingen op basis van tweepersoonskamer
7 x ontbijt
4 x diner
6 x fourage op fietsdagen
Bagagevervoer
Reisbegeleiding
GPS-tracks
Volgwagen (snacks, pechhulp)
Fietstransport Luxemburg-Valkenburg
Veilige stalling voor je fiets
Toeristenbelasting


Exclusief

Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en drank
Excursies, entreegelden
Transfers van/naar het vliegveld
Transfer Luxemburg-Valkenburg (trein)
Bijdrage garantiefonds € 7,50 per persoon
Reis- en annuleringsverzekering


Optioneel

Toeslag eenpersoons kamer € 295,-
Huur racefiets € 300,-

Deze reis wordt aangeboden als reis op maat en kan dus worden aangepast aan jullie wensen.

Ik wil graag meer informatie over de reis op maat Benelux, neem contact met mij op

Website ontwerp a10plus.nl. © Copyright - Fietsavontuur.net