Individuele wielrenreis dwars door de Algarve

  • 7 daagse individuele trektocht vanaf 2 personen
  • beste tijd: april t/m juni, september, oktober
  • zwaarte: 70 – 105 km per dag, 750-1800 hoogtemeters per dag
  • 5 etappes
  • doelgroep: wielrenners
  • accommodatie: guesthouses en hotels
  • verzorging: 7 x ontbijt
  • prijs: vanaf € 790,- p.p. (april, okt) -€ 980,- p.p. (mei, juni, sept)

Natuurschoon in zonnig heuvelachtig landschap

Nee, het hooggebergte vind je hier niet, maar redelijk klimwerk wel….. Fietsen in de Algarve, het meest zuidelijke deel van Portugal, is fietsen in een zonnig heuvelachtig landschap met afwisselend natuurschoon. Je treft een gastvrije lokale bevolking, authentieke dorpjes en prachtige baaien met rotsformaties. In deze reis verken je met de racefiets het hele district van oost naar west, van de Spaanse grens tot de Atlantische Oceaan. De nadruk ligt op het heuvelachtige binnenland, waar de sportieve fietser kan genieten van autoluwe wegen. Het hoogste punt van deze reis is de Fóia. Vanaf de top op 902 m heb je een fenomenaal uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Algarve.

Goed verzorgde fietsweek

De goed verzorgde week begint al op de luchthaven van Faro, waar onze agent je ophaalt. Op je eerste overnachtingsadres ontvang je de carbon racefiets waarmee je de Portugese wegen gaat verkennen. Er staan 5 etappes van zo’n 80 km op het programma. Een rustdag toevoegen? Geen probleem! Ook voor bagagevervoer wordt gezorgd. ’s Avonds zijn er genoeg  restaurantjes waar je kunt genieten van lokale specialiteiten (verse vis!). Wie dat liever wil, kan op voorhand diners bijboeken. Het zachte klimaat maakt dit een mooie bestemming om de grijze dagen in Nederland even achter je te laten en een mooie week te gaan wielrennen in de Portugese zon. La vamos nos… en weg zijn we!

Verblijf in sfeervolle guesthouses en hotels

Je verblijft deze week in sfeervolle guesthouses en hotels. De pleisterplaatsen in deze reis hebben ieder hun charme: van badplaats Monte Gordo, tot het witte dorpje Alcoutim, van de natuurlijke bronnen bij Monchique tot de meest zuidwestelijke punt van Europa, waar in de 15e eeuw de Portugese zeelieden op hun ontdekkingsreizen vertrokken. Vol nieuwe ervaringen is de reis dwars door de Algarve veel te snel voorbij….

programma

dag 1: reisdag naar Faro, transfer naar Estoi (22 km – 199 hm)
Onze agent haalt je op van vliegveld Faro en brengt je naar het eerste overnachtingsadres. Na de bikefitting is er nog tijd voor een korte rondrit.
dag 2: etappe Estoi – Monte Gordo (75 km – 950 hm)
De eerste rit gaat door de regio Barrocal: het gebied tussen de toeristische kuststrook en de bergen. Onderweg zie je kurkbomen, de historische stad Tavira en het Ria Formosa natuurpark.
dag 3: etappe Monte Gordo – Alcoutim (83 km – 1388 hm)
In het binnenland liggen fantastische fietswegen op je te wachten. En er is bijna geen verkeer! Parallel aan de Spaanse grens klim je in noordelijke richting naar Azinhal en dan westwaarts naar Alta Mora, langs de stuwmeren van Beliche en Odeleite.
dag 4: etappe Alcoutim – Salir (85 km – 1435 hm)
De rustige wegen voeren je door een dunbevolkt gebied. Neem genoeg water en een reep mee voor onderweg! De route is heuvelachtig maar wordt nooit echt lastig. Je landelijk gelegen overnachtingsadres ligt net buiten Salir.
dag 5: etappe Salir – Caldas de Monchique (70 km – 750 hm)
Van de witgepleisterde huizen in Alte, via het kasteel van Silves naar de bronnen van Monchique. Onderweg kun je genieten van de velden, de sinaasappelbomen en het geluid van de vogels.
dag 6: etappe Caldas de Monchique – Sagres (105 km – 1800 hm)
Koninginnerit, die start met een 15 km lange klim naar Fóia, het hoogste punt in de Algarve. Dan afdalen over bergweggetjes naar het meest zuidwestelijke punt van Europa.
dag 7: Sagres, transfer Faro
Na het ontbijt transfer naar Faro. Onze lokale agent zorgt dat je keurig op tijd op het vliegveld bent voor de terugvlucht.

bijzonderheden


Inclusief

7 overnachtingen op basis van tweepersoonskamer
7 x ontbijt
6 dagen fietshuur Carbon Road Bike KTM Revelator 3500 met shimano 105 11s compact 11-32
Gebruik helm en zadeltas (binnenband, lichters en pomp)
Bidon
GPS-tracks en routeboekje
Bagagevervoer (5 keer), max 1 stuk tot 15 kg p.p.
Lokale contactpersoon (noodnummer)
Veilige stalling voor je fiets
Toeristenbelasting
Transfers van/naar het vliegveld (aankomstdag 16.00 uur, vertrekdag 9.00 uur)


Exclusief

Reis naar/van bestemming
Overige maaltijden en drank
Excursies, entreegelden
Bijdrage garantiefonds € 7,50 per persoon
Reis- en annuleringsverzekering
Fietsverzekering


Optioneel

Diners € 130,-
Upgrade naar KTM Revelator 4000 Carbon fiets met ultegra 11s
Toeslag luchthaventransfers indien op afwijkende tijden
Toeslag eenpersoons kamer op aanvraag
Huur GPS € 5,- per dag

Ik wil graag meer informatie over de individuele reis Algarve, neem contact met mij op

Website ontwerp a10plus.nl. © Copyright - Fietsavontuur.net